13 juni, 2019

Warholm med maktdemonstrasjon under årets Bislett Games

  • Løperen fra Ulsteinvik løp inn til sessongbeste under årets leker. Foto: Lars Rune Skaug.

Warholm-show og flere gode norske resultater under årets Bislett Games.

Etter flere dager med skiftene vær titten solen endelig fram over Bislett Stadion når den 56. utgaven av Bislett Games ble arrangert. Tema for årets stevne har vært «storhetstiden» og flere måneder i forveien har man kunnet se reklamer med ulike profilerte norske friidrettsutøvere avbildet i en «retro» stil.

 

Med utøvere som Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene i aksjon under stevnet var det kanskje ikke så rart at 14.200 betalende tilskuere fylte ut Bislett Stadion denne torsdags kvelden i juni.

 

Før årets Bislett Games har Karsten Warholm blitt kåret til den tiende beste friidrettsutøveren i verden uansett øvelse av IAAF og han ble også kåret til månedens mannlige atlet for mai. Under herrenes 400 meter hekk leverte 23 åringen en maktdemonstrasjon og knuste resten av felte de siste hundre meterne. Løperen fra Ulsteinvik vant med tiden 47.33 noe som er ny europarekord. Franske Stéphane Diagana hadde den gamle europarekorden på 47,37, satt i 1995.

 

Warholms argeste konkurrent Abderrahman Samba fra Qatar måtte tidligere i uken trekke seg fra Bislett Games på grunn av en betennelse i hofta.

 

Henrik Ingebrigtsen (28) løp inn til ny norsk rekord på 3000 meter og slettet med det den gamle rekorden til Marius Bakken på 7:40.77 fra 2001. Eldste bror Ingebrigtsen vant distansen med tiden 7:36.85. Nordmannen endte på en 4. plass på distansen og klatret flere plasser på de siste rundene. Etiopiske Selemon Barega vant distansen med tiden 7:32.17, som også er bestetid på denne distansen denne sesongen.

 

Lekenes siste øvelse var tradisjon tro drømmemila med både Jakob (18) og Filip Ingebrigtsen (26) på startstreken. Filip var tilbake i manesjen forrige torsdag i Roma etter å ha stått over stevnet i Stockholm og etter at han trakk seg under stevnet Oordegem i Belgia. Men under årets drømmemil var det yngstebror Jakob som var raskest i familien. 18-åringen løp inn til en 6. plass med tiden 3:53.04. Filip kom på en 9. plass med tiden 3:54.41.

 

Polske Marcin Lewandowski, som på denne dag fyller 32 år, vant drømmemila på tiden 3:52.34 som også er ny ledertid på distansen.

 

Amalie Iuel (25) hadde som mål før stevnet å løpe under 55 sekunder på 400 meter hekk for kvinner, men slik ble det ikke for den danskfødte jenta. Iuel løp inn til en 5. plass med tiden 55.80.

 

Amerikanske Sydney McLaughlin løp forbi med-amerikaner Dalilah Muhammad på oppløpet og vant distansen på 54.16.

 

– Det var ikke min dag i dag. Jeg tapte og klarte ikke løpe under 54 sekunder. Jeg er ikke overasket over at Sydney (McLaughlin) vant, jeg følte henne hele løpet, sier en skuffet Dalilah Muhammad som med 2. plass tapte sitt første løp denne sesongen.

 

Iuel er foreløpig beste europeer på distansen denne sesongen med sin slutt tid 55.80.

 

Tross støtten fra Bislett-publikumet kom Isabelle Pedersen (27) på en 6. plass med tiden 13.08 på kvinnenes 100 meter hekk. Tiden ble riktignok sesongbeste for bergenseren som har norsk rekord på distansen med 12.72. Amerikanske Christina Clemons vant distansen på tiden 12.69.

 

Heller ingen stor dag for Karoline Bjerkeli Grøvdal som havnet på en 12. plass under damenes 3000 meter. 28-åringen løp distansen på 9:28.99 og det er for første gang på 10 måneder Grøvdal løper distansen. Jenta fra Ålesund har vært mye plaget av skader. Norah Jeruto fra Kenya vant distansen med tiden 9:03.71, som også er bestetid på distansen denne sesongen. 

 

Resultatene fra alle øvelsen utført under årets Bislett Games kan du se ved å trykke på lenken under:

https://oslo.diamondleague.com/program-resultat-oslo/#baseFrame#__athSchedule#ScheduleInit#Oslo2019_CURRENTEVENT_JSON

 

Det neste Diamond League stevnet finner sted i Rabat i Marokko 16. juni.