23 april, 2018

Tiden er inne for Amalie Iuel

Når norgesrekordholder Amalie Iuel går i startblokkene på 400 meter hekk under Oslo Bislett Games torsdag 7. juni vet hun at det i alle fall ikke er noe å si på motstanden. Her er det bare å slå seg løs mot det beste verden og Europa kan by på.

«Tiden er inne», sier Amalie på reklameplakaten av henne selv foran årets stevne. Og det er den til de grader. For denne Bislett-kvelden byr opp til dans over ti hekker på et ekstremt høyt nivå.
Med 55.38 som personlig rekord, og en foreløpig meritt-liste som teller en sjetteplass i EM og deltakelse i VM og OL blir Tyrving-jenta på forhånd liten i dette selskapet.
Det er da det er greit å ha «Tiden er inne» som slagord.

Foreløpig er bare tre av konkurrentene denne torsdagskvelden klare, men visk vekk bare. For her kommer:
Amerikanske Dalilah Muhammad, nummer en i verden sist sommer, OL-mester i 2016 og sølvmedaljevinner fra VM i 2013 og 2017. Hennes personlige rekord på 52.64 gir henne en sjetteplass på verdensstatistikken gjennom alle tider.

Men i en EM-sesongen det blir ikke skikkelig gøy uten beste europeer; og tsjekkiske Zuzana Hejnova er med sine 52.83 den beste som fortsatt er aktiv. Verdensmesteren fra 2013 og 2015 er nummer fem i Europa gjennom alle tider.

Når du så krydrer dette med en nordisk duell mot danske Sara Slott Petersen har du alle ingrediensene til et festmåltid. Nordens beste på distansen har 53.55 som besteresultat fra 2016 – da hun tok OL-sølv i Rio. Hun er også regjerende europamester på distansen fra samme år.

Ja tiden er inne, Amalie.

 

PS: Før Oslo Bislett Games har Amalie i skrivende stund kun 400 meter hekk under Florø Friidrettsfestival lørdag 2. juni på konkurranseplanen, men det kan komme ett stevne til.