09 juni, 2016

Rekordaften på Bislett Games

Det var en rekordpreget aften på Bislett stadion torsdag kveld hvor både nye årsbeste rekorder på drømmemilen, norgesrekord og flere personlige rekorder ble satt. Men det største var kanskje ny verdensrekord for juniorer i kulestøt.

-         –  Jeg følte meg fantastisk i dag, sier polske Konrad Bukowiecki. Alle kastene mine over 20 meter var gyldige og det er veldig bra. Jeg visste jeg kunne kaste så langt.

Den nye juniorverdensmesteren kastet 21.14 meter. Amerikaneren Joe Kovacs vant kulestøtkonkurransen, og var kun 1cm bak ny Bislettrekord. En som tok ny Bislettrekord var Dafne Schippers. Nederlenderen løp 200-meteren på 21.93, noe som er 1 hundredels sekund bedre enn banerekorden fra 1994.

-          - Å løpe under 22 sekunder i disse forholdene er veldig spesielt for meg, sier Schippers. Men jeg må innrømme at de siste 50 meterne var veldig tøffe.

Tiden er også årsbeste og ny rekord på 200-meter i et Diamond League-stevne. På drømmemilen tok Asbel Kiprop ny årsbeste for menn og Faith Kipyegon samme bragd for kvinner.

 

Em-kravet i boks

Hele 3 norske utøvere oppnådde EM-kravet i de nasjonale øvelsene i åpningen av Bislett Games. Bare fire måneder etter fødselen klarte Trine Mjåland EM-kravet på 800 meter kvinner.

-          - I dag er sønnen min fire måneder, sier Mjåland. Jeg hadde ikke forventet det. Dette var i overkant.

Tiden 2.01.90 slår ikke bare EM-kravet på 2.02.90, det er også ny sesong beste av 25-åringen, og kun 90 hundredeler bak OL-kravet på 2.01.00. Gleden av å ha klart EM-kravet er hun derimot ikke alene om på distansen. Også Hedda Hynne klarte tiden med ny personlig beste på 2.02.20.

-          - Dette var sesongdebuten min, så dette må man si seg fornøyd med, sier Hynne som hadde en klar målsetting om å løpe rundt denne tiden.

Snorre Holtan Løken løp 1500-meteren sammen med blant andre Jacob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen har allerede klart juniorkravet i EM, men seniorkravet mangler han fortsatt to sekunder på. Løken kom på 2. Plass på distansen og er med tiden 3.38.63 innenfor seniorkravet.

-          – Det er helt fantastisk å ta EM-kravet. Så bra som det har gått på trening hadde jeg forventet det, men ble usikker etter et dårlig hopp på Jessheim. Det var ny personlig rekord med fire sekunder.

Norske Tonje Angelsen kom på 2. Plass i høydehopp for kvinner med et hopp på 1,85 meter.