14 juni, 2017

OL-sølvvinnere vil gjenta fjorårets suksess på Bislett

  • Fotograf: Jean-Pierre Durand

Regjerende verdensmester Dafne Schippers og OL-sølvvinner Andre De Grasse er tilbake i Oslo for å forsvare fjorårets seier på henholdsvis 100 m og 200 m.

Nederlands superstjerne Dafne Schippers stiller på startstreken i 200-meteren under torsdagens Oslo Bislett Games. Distansen hvor hun løp inn til ny stevnerekord i fjor, på tiden 21,93.

Jeg er fornøyd med fjorårets tid, vi får se i morgen om det er mulig å slå den. Jeg vil gjøre et forsøk på under 22 dersom været er bra. Jeg skal jobbe hardt i den andre delen av løpet fordi det er viktig for meg å avslutte sterkt, sier 200-metersprinteren.

OL-sølvvinneren fra Rio håper å feire bursdagen sin med enda flere Diamond League-poeng. I Eugene tok hun fjerdeplassen med tiden 22,30. I år jakter hun å forsvare VM-tittelen sin i august.

Årets mål er å nå finalen i VM og ta medalje. Damesprinten er veldig rask i år, og det er i VM jeg må prestere, sier nederlenderen.

OL-sølvvinneren på 200-meteren Andre De Grasse deltok for første gang på Bislett Games i fjor, hvor han stakk av med seieren på 100-meteren. Kanadieren ønsker å gjenta fjorårets suksess.

Jeg gleder meg til å løpe her igjen. Jeg tror at jeg kan løpe under ti sekunder dersom været er bra, jeg begynner virkelig å komme i form nå, sier 100-meterløperen.

22-åringen møter et sterkt felt på startstreken, som alle kan løpe under ti sekunder. Den europeiske rekordholderen Jimmy Vicaut har allerede løpt under ti sekunder i år. Britiske Adam Gemili og Chijindu Ujah jakter begge å forbedre deres sesongbeste på 10,03 og 10,02. Sesongbeste for de Grasse er 10,10.

Det er et veldig sterkt felt med utøvere fra hele verden. Noen av treningspartnerne mine er her, og jeg elsker å løpe med dem.

Kanadieren skal løpe 100 m, 200 m og 4x100 m under VM. Han synes det er en spennende tid i menns sprint siden Usain Bolt legger opp i år.

Det blir trist når han slutter, han har gjort mye for sporten og jeg elsker å løpe med han, sier 22-åringen før han legger til:

På startstreken i hvert løp sikter jeg mot mitt beste. Jeg setter høye mål til meg selv. Jeg tenker ikke på at jeg løper mot Usain, jeg fokuserer bare på min bane og tenker på hvordan jeg skal fullføre mitt eget løp best mulig.

Til spørsmålet om de foretrekker 100 m eller 200 m best er svarene:

Jeg liker spenningen på 100-meteren, distansen er rask og har høy respekt, men jeg er bedre på 200 m, sier De Grasse.

100-meteren er så rask og man blir så fort ferdig, så jeg liker 200-meteren best fordi der kan jeg bruke hjernen min litt mer, avslutter regjerende verdensmester Dafne Schippers.