14 juni, 2017

OL-medaljører jakter stadionrekord på Oslo Bislett Games

  • Foto: Jean-Pierre Durand

Høyderekorden på Bislett Stadion på 2,37 har stått siden 1989. Under morgendagens stevne stiller alle tre medalistene fra OL i Rio til start. De er alle nære ved å slå rekorden.

OL-sølvvinner Mutaz Essa Barshim har med 2,37 m hoppet høyest i år. 25-åringen leder Diamond League Road to the Final med 16 poeng, når han på torsdag deltar i sesongens femte IAAF Diamond League kvalifiseringsstevne.

Etter solid trening i april har jeg allerede gjennomført fire gode konkurranser så langt i sesongen. Jeg er veldig fornøyd med hoppene mine så langt. Jeg er i god form og ser frem til å jakte stadionrekorden, sier høydehopperen fra Qatar som har hoppet 2,40 eller høyere syv ganger i sin idrettskarriere.

Regjerende olympisk og verdensmester Derek Drouin og OL-bronsevinner Bohdan Bondarenko starter høydehoppsesongen i Oslo. Førstnevnte har trent tikamp så langt i sesongen.

Torsdagens stevne blir en god test for å finne ut hvordan formen min er på høydehopp, slik at jeg kan komme i form til VM. Nå har jeg en håndfull med konkurranser frem til London, sier 27-åringe Drouin som har 2,40 m som sitt beste hopp, fra OL i Rio.

Ukrainske Bohdan Bondarenko har i løpet av sin idrettskarriere hoppet 2,40 m eller høyere hele seks ganger, og har 2,42 m som personlig beste hopp. Under torsdagens stevne vil han sjekke formen i hans første konkurranse i år.

Jeg gjennomgikk en stor operasjon like etter Rio, og har brukt vinteren til å komme meg etter den. Etter en lang pause blir jeg nødt til å se på teknikken min i morgen, så jeg starter på 2,20 m og ser hva jeg klarer, sier 27-åringen.