06 april, 2017

Norsk stortalent mot amerikansk OL-mester

Norges unge stortalent Karsten Warholm skal måle seg mot regjerende olympisk mester og dobbelt verdensmester Kerron Clement fra USA på 400 meter hekk.

Amerikaneren er en av de mest meritterte friidrettsutøverne i dag med to OL-gull og fire VM-gull. (Han har vunnet gull på 4 x 400 meter stafett.)

Warholm er en utøver med talenter på mange områder. Han ble først kjent som tikjemper (ungdomsverdensmester), men de siste sesongene har han konsentrert seg om 400 meter hekk. Der har han har gjort store fremskritt og satte ny norsk rekord både i EM i Amsterdam og i OL i Rio i 2016.

2016 var et år med en bratt læringskurve for Karsten Warholm. Og for virkelig å finne ut hvor langt han har kommet, er det vel knapt noen bedre målestokk enn en av dette tiårets beste på langhekken, Kerron Clement. Clement har stor hurtighet og løper jevnlig 4 x 400 meter stafett for USA. I Warholm møter han en utøver med noen av de samme styrkene ettersom unggutten fra Dimna også er svært rask på 400 meter uten hekker og går gjennom noe av den samme utviklingen som Clement gjorde for ti år siden.

Karsten har startet 2017 med flere strålende løp innendørs, så alt tyder på at han vil være mer enn klar når vi kommer til Bislett Games i juni. Med 45,96 på 400 meter fra innendørs-NM på hjemmebane i Ulsteinvik er han på listen over de ti beste tidene i verden denne sesongen. Dessuten tangerte han verdensrekorden på 300 meter hekk innendørs på 34,92 under landskampen i friidrett mellom Finland, Sverige, Island og Norge i Tampere i Finland. Hvis han fortsetter å løpe på den måten, kan 48-sekundersgrensen på 400 meter hekk være innen rekkevidde i sommer.