08 juni, 2016

Nervepirrende møter på Bislett Games

  • Shawn Barber og Renaud Lavillenie under onsdagens pressekonferanse.

OL-vinner Renaud Lavillenie og verdensmester Shawn Barber møtes igjen til duell. Denne gang under IAAF Diamond League Bislett Games, hvor de nok en gang skal kjempe mot hverandre i stavhopp. Dette er bare en av øvelsene hvor det vil være tett i kampen om seier.

Franskmannen Lavillenie har tidligere slått kanadieren Barber 10 av 12 ganger de har møttes, og med 3 tidligere seiere fra Bislett Games har han mye å forsvare. Men kanadieren tok seieren i VM i Beijing 2015, to pallplasseringer foran franskmannen, noe som gjør ham til en farlig konkurrent.

Det er det som gjør sporten spennende for publikum, når det er tett om seier og det er flere som kjemper om den, sier Barber.

22-åringen ønsker selvfølgelig å slå Lavillenie i morgendagens møte, men sier at det kommer helt an på dagsformen om han klarer det eller ikke. Han har allerede konkurrert 10 ganger utendørs i år, mens franskmannen kun har konkurrert 3 ganger. Det uroer derimot ikke franskmannen.

Målet på Bislett er å vinne med bedre tid enn de 3 forrige gangene jeg vant, sier regjerende OL-mester i stavhopp. Jeg ønsker å hoppe 5,90m eller mer, det kommer an på om Shawn pusher meg eller ikke.

Laviellenie har personlig beste hopp på 6,05m, men har kun hoppet 5,83m i år. Han sier han har en god del trening igjen før han er klar for OL, men at han er på god vei til å finne formen. Barber har selv hoppet 5,93m som personlig beste, innendørs hoppet han i år for første gang 6,0m. Klarer utøverne å hoppe mot sine beste hopp kan de sette ny Bislett rekord torsdag kveld. Nåværende rekord er fra 1991 og er på 6,0m.

Jeg prøver ikke på å hoppe 6 meter, jeg prøver å hoppe så høyt jeg klarer, sier Barber. Målet mitt i 2015 var å hoppe den høyden, men da klarte jeg det ikke. Så jeg gjør det bedre hvis jeg ikke tenker på det.

 

Alltid i hælene

På kvinnenes 200-meter møtes gull- og sølvvinnerne fra VM 2015 igjen for duell. Nederlenderen Dafne Schippers har det siste året hatt jamaicaneren Elaine Thompson like i hælene.

Vi er begge unge og gode sprintere, sier Schippers. Det er spesielt at vi løper de tidene vi løper, og at vi ligger så likt.ælene, og kun 3 hundredeler skiller deres personlige beste tid på 100-meteren. Begge har som mål å løpe under 22 sekunder.

Schipper har 22,02 som sin beste tid denne sesongen,Thompson ligger fjorten hundredeler bak henne med tiden 22,16. Men med den personlig beste tiden ligger de mye nærmere, kun 3 hundredeler skiller dem med nederlenderens 21,63 og jamaicanerens tid 21,66. Klarer 23-åringene å løpe bedre enn 21,94 setter de ny banerekord på Bislett stadion.

Vel, vi får se, sier Schippers. Kommer rekorden så kommer den. Mitt mål er å bli klar til OL og forbedre beste tiden min denne sesongen som er på 22,02.

 

 

Skal vise 20-åringene

VM-vinner fra 2003, Kim Collins, er i sitt livs beste form på 100-meter når han skal løpe Bislett Games torsdag kveld. 40-åringen har personlig beste tid på 100-meter med 9,93 sekunder fra mai 2016. Målet hans er å vise 20-åringene at han fortsatt er best.

Jeg ser frem til å vise hva jeg klarer igjen, sier 40-åringen. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for at de ikke tar meg igjen.

I begynnelsen var han litt redd for hva folk ville si om alderen hans, men selv føler han ingen forskjell fra når han var 21 år. Den eneste forskjellen er de nye utøverne han møter, unge idrettsutøvere som franske Andre de Grasse (21 år) og Ameer Webb (25 år) fra USA.

Kim Collins er et stort forbilde, sier amerikaneren. Det er veldig stort for meg å løpe sammen med ham.

Det er første gang de tre løper sammen på 100-meteren. For de Grasse og Webb er det også første gang på Bislett stadion. De jobber alle med å komme i form til OL.

Jeg håper på ny beste tid denne sesongen, sier de Grasse. Og je

g er sikker på at utøverne som deltar kommer til å utfordre meg nok slik at jeg klarer det.

10.20 er franskmannens beste tid denne sesongen, men personlig beste tid er bronsemedaljen fra VM i Beijing 2015 med tiden 9,92. Collins ligger et hundredels sekund bak franskmannens beste tid, med sin sesong beste tid på 9,93. Ameer Webb er hakket bak der igjen, med sin tid på 9,94 fra sin 2. plass i Diamond League-møtet i Roma 2. juni 2016.

I stavhopp vil nordmennene Eirik Dolve og Per Magne Florvaag også delta. Og Helene Rønningen vil delta for Norge under 200 meter kvinner.