14 juni, 2017

Karsten Warholm og regjerende olympisk mester får tips av legendarisk hekkeløper

  • Foto: Jean-Pierre Durand

Karsten Warholm etablerte seg blant verdenseliten i 400 m hekk i fjorårets sesong. Under torsdagens stevne på Oslo Bislett Games stiller han på startstreken med store deler av finalefeltet fra OL i Rio, hvor han selv tok 9. plassen. Men å løpe mot verdenseliten skremmer ikke 21-åringen.

 

Det er en utrolig god mulighet for meg å løpe mot dem, jeg er i angrepsposisjon og skal bruke det for alt det er verdt, sa 21-åringen.

I fjorårets EM tok han seg videre til semifinalen på 400 m hekk, og satte ny norgesrekord på tiden 48,84. Under OL i Rio tangerte han rekorden med tiden 48,49 som nå står som hans personlig beste. På startstreken på torsdag løper han mot OL-gullvinner Kerron Clement som har fullt fokus frem mot VM i London.

Målet mitt i år er verdensmesterskapet. Heldigvis trenger jeg ikke å stresse med uttak siden jeg allerede er tatt ut, så jeg kan ha fullt fokus på forberedelser slik at jeg er klar til VM, sa 31-åringen.

Jeg forventer et god løp i morgen. Det er alltid god stemning på stevnet i Oslo, så planen min er å gjennomføre løpsplanen min og ha det gøy, fortalte amerikaneren videre.

Under onsdagens pressekonferanse sitter nordmannen og amerikaneren ved siden av den legendariske hekkeløperen Edwin Moses. 61-åringen er to ganger olympisk mester, og årets æresgjest på Bislett Games. I tillegg holder han banerekorden på 400m hekk med tiden 47,67, noe amerikaneren har gjort siden 1979.

Det er veldig stort å sitte ved siden av en legende. Jeg skal prøve å følge rådet hans som er «å starte raskt og løpe så hurtig man bare kan», sa Warholm.

Da jeg vokste opp så jeg videoer av løpene hans. Jeg jakter hele tiden på å løpe like raskt som ham, og drømmer om å ta hans rekorder, la Clement til.

 Æresgjesten selv gleder seg til stevnet starter, og gir noen viktige tips til morgendagens konkurrenter.

Før jeg løp visualiserte jeg alltid løpet mitt flere ganger i hodet. Jeg måtte gå igjennom hver eneste mulige utfall, slik at jeg var klar til å håndtere alle situasjoner på løpsdagen, fortalte 61-åringen.

 Å drive med hekkeløp krever mye erfaring. Du må være veldig tålmodig, sa hekkeløpsveteranen.