24 mai, 2019

Karolines tøffeste test

  • Karoline Grøvdal på Bislett Games 2018. Foto: Eirik Førde

  • Coburn og Kiyeng på Oslo Bislett Games 2018. Photograph: Eirik Førde

Karoline Bjerkeli Grøvdal star overfor sin kanskje tøffeste test noensinne når hun legger ut på hinderløpet under årets Oslo Bislett Games. For feltet er kanskje det beste som noen gang har stilt til start i et Diamond League-stevne.

Ser en på verdensrankingen har stevnegeneral Steinar Hoen virkelig fått fangst. Anført av verdensrekordholder Beatrice Chepkoech stiller syv av de åtte beste på verdensrankingen, og tre av de fem som har løpt under ni minutter på distansen.
Hennes norske rekord på 9:13.35, som hun satte under NM i Sandnes i 2013, er et mer naturlig mål å eventuelt sikte seg inn mot kontra en topplass i dette feltet. Men fart til å klare en slik tid blir det definitivt for Isfjorden-jenta som i feltet på Bislett er ranket som nummer ti og i verden generelt som nummer femten.

Verdensrekordholder Chepkoech tilførte plutselig en ny dimensjon til øvelsen da av hard front som løp til arrangementet da hun i Monaco i fjor forbedret verdensrekorden med over åtte sekunder.

Ser vi på meritter teller feltet blant andre den regjerende verdensmesteren Emma Coburn fra USA og kenyanske Hyvin Kiyeng, med gull og sølv fra VM og sølv fra OL – og fra vårt eget kontinent tyske Gesa Felicitas Kraus med EM-gull fra Berlin sist sommer og fra 2016 – i tillegg til en VM-bronse fra 2015.

Karoline slipper favorittstempelet, men det blir spennende å se om hun kan komme ned mot sin norske rekord. I seg selv en stor prestasjon.