13 februar, 2017

Helgens norske resultater uke 6

  • Foto: Eirik Førde

Det var en innholdsrik friidrettshelg med konkurranser på flere arenaer. Mest oppmerksomhet fikk innendørslandskampen i Tampere, FIN, der våre beste utøvere konkurrerte mot lag fra Sverige, Finland og Danmark/Island.

Tampere, FIN

Karsten Warholm fortsetter å imponere oss, denne gangen på den uortodokse distansen 300m hekk. Her sjokkerte han både seg selv og alle andre ved å tangere verdensbestenoteringen på distansen. Tiden ble 44,92, noe som selvsagt holdt til en overlegen seier og full poengpott i landskampen.

Eirik Dolve justerte nok en gang på sin egen U-23 rekord i stav med å komme seg over 5.55. Dette er en forbedring av hans ferske rekord med to centimeter. Dette holdt også til seier i landskampen.

Helene Rønningen vant 60m med 7,43. På 200m løp hun inn til en komfortabel seier med tiden 23,55. Denne tiden er to hundredeler bedre enn hennes egen norske rekord, men tiden er ikke godkjent da banen i Tampere er 300m.

Det ble seier til både damene og herrene på 4x300m stafett. På damelaget løp Astrid Mangen Cederkvist, Sara Dorthea Jensen, Karoline Daland og Hedda Hynne. På herrelaget løp Torbjørn Lysne, Mauritz Kåshagen, Håkon Morken og Karsten Warholm.

I lengdekonkurransen for menn ble det et spennende oppgjør om de fem øverste plassene, kun fire centimeter skilte første og femteplass. Ingar Kiplesund ledet lenge konkurransen med et hopp på 7.49, men måtte tilslutt se seg slått og ta til takke med en andreplass. Amund Sjursen hoppet 7,48, og ble med det nummer fire i konkurransen.

Copernicus Cup

Ezinne Okparaebo satte årsbeste, og løp inn til sin nest beste tid noen sinne i finalen på sterke 7,13. Hun ble nummer to i konkurransen, og resultatet er bestetid i Europa så langt i år. Tiden er for øvrig kun tre hundredeler bak hennes norske rekord.

Tyson Invitational

Amalie Iuel løp nok en sterk 400m i USA da hun ble nummer seks på 52,92. Tiden er fire hundredeler bak hennes Norske årsbeste, og fire tideler bak hennes norske innendørsrekord.

For å se alle norske resultater i helgen, trykk her.