12 juni, 2017

Foreløpige startlister er nå ute, her er høydepunktene

  • FOTO: C.F. Møller

Øvelse for øvelse

MENN
100 m

Medaljevinner fra OL, Andre De Grasse fra Canada, mot den franske europarekordholder Jimmy Vicaut og det nye britiske stjerneskuddet C.J. Ujah.

400 m
De beste europeerne (brødrene Borlée, Maslák og Hudson-Smith) mot en ny generasjon afrikanere – Thebe og Conradie.

1500 m
Europamester Filip Ingebrigtsen møter tøffe motstandere – Manangoi og Kiplagat fra Kenya, Iguider fra Marokko og Souleiman fra Djbouti

U20 Drømmemila
16 år gamle Jakob Ingebrigtsen mot et sterkt internasjonalt felt med løpere fra Kenya, Marokko og Belgia. Det kan ligge an til en tid på under 4 minutter på en engelsk mil.

400 m hekk

Karsten Warholm er det største friidrettstalentet i Norge. På Bislett møter han fire OL-finalister, inkludert regjerende olympisk mester Kerron Clement fra USA

Høyde
Alle de tre medaljevinnerne fra OL i Rio møtes på Bislett for første gang i årets sesong for å gjøre opp om seieren i høyde. OL-mester Drouin fra Canada, høytflyvende Barshim fra Qatar og stabile Bondarenko fra Ukraina. Fire av deltakerne i høyde har hoppet over 2,40 meter.

Diskos
Kraftige karer i kamp på Bislett
To olympiske mestre, brødrene Harting fra Tyskland, og verdensmester Malachowski fra Polen er harde konkurrenter og vil gjøre opp seg imellom på Bislett. Det er første gang på lenge at diskos har fått være med i hovedprogrammet.

KVINNER
200 m

Den nederlandske superstjernen Daphne Schippers er regjerende verdensmester på denne øvelsen og kommer til å få sterk konkurranse fra Ahouré fra Elfenbenskysten.

800 m
Medaljevinnerne fra OL i Rio – Semenya, Wambui og Niyonsaba – kommer til å gi de unge skandinavene – Hedda Hynne fra Norge og Lovisa Lindh fra Sverige – noe å bryne seg på. Det tegner til å bli et svært raskt løp.

100 m hekk
Isabelle Pedersen er i sin beste form i karrieren og får kanskje drahjelp inn til en forbedring av den norske rekorden fra bronsemedaljevinneren fra Rio-OL, Castlin fra USA, og de to tidligere europamesterne Porter fra Storbritannia og Talay fra Hviterussland.

3000 m hinder
Nok en sjanse for norsk rekord når Karoline Bjerkeli Grøvdal, som har vært i OL-finale på både 5000 m og 10 000 m, stiller på 3000 meter hinder. Hun kommer til å få sterk konkurranse fra en afrikansk kontingent anført av Assefa fra Etiopia og Ghribi fra Tunisia, som begge har medaljer fra seniormesterskap.

Stav
Bronsemedaljør fra OL i Rio McCartney fra New Zealand stiller fremst i stavfeltet, som også består av medaljevinner fra VM Silva fra Brasil og veldig stabile Lisa Ryzih fra Tyskland. Det er mye interesse knyttet til svenske Angelica Bengtsson som er i ferd med å bli en reell kandidat til å ta medalje i VM i London i august.

Lengde
Tianna Bartoletta er har stått for mange bragder på friidrettsbanen. Hun er olympisk mester og verdensmester og i stand til å hoppe over 7 meter i lengde. I startfeltet er det flere andre utøvere som også kan komme i nærheten av 7-metersmerket.

Diskos
Kroatiske Sandra Perkovic er dobbelt olympisk mester, men hun må regne med tøff konkurranse fra regjerende verdensmester Denia Caballero fra Cuba.