28 mai, 2018

Flere mestere enn noen gang ventet til Bislett Games 7. juni

Bislett Games 7. juni ser ut til å bli tidenes stevne når det gjelder deltakelse fra OL-, VM- og EM-vinnere. Det har aldri vært flere mestere på startlisten enn i år.

Alle stevnearrangører ønsker å ha olympiske mestere på startstreken, og Bislett Games kan i år skilte med ikke mindre enn 8 olympiske mestere på startstreken 7 juni.

Av verdensmesterne er det liten tvil om at publikum på Bislett gleder seg mest til å se Karsten Warholm. 22-åringen sikret seg VM-tittelen på 400 m hekk i plaskende regnvær i London i 2017 og kommer til Bislett for å gjenta seieren på samme distanse fra i fjor. Det er imidlertid hele 20 verdensmestere på deltakerlisten, blant annet den tyrkiske sprinteren Ramil Guliyev, Kenyas nye mellomdistansefenomen Elijah Manangoi og den elegante høyde­hopperen Mutaz Barshim fra Qatar som tok Bislett-publikum med storm under høydekonkurransen i fjor. Også kvinnesiden stiller sterkt med «nykommerne» fra USA Phyllis Francis (400m) og Emma Coburn (3000 m hinder). Dessuten kommer Caster Semenya fra Sør-Afrika som har flere titler, inkludert på 800 meter i London i 2017.

I august er det EM i Berlin, og 14 tidligere europamestere stiller til start på Bislett 7. juni. De norske håpene er Ingebrigtsen-brødrene Henrik og Filip som begge har blitt europamestere på 1500 meter, Henrik i 2012, Filip i 2016, og skal løpe Drømmemilen på Bislett. Fra Danmark kommer Sara Slott Petersen som møter Norges Amalie Iuel på 400 meter hekk, og fra Storbritannia kommer sprinttalentet Dina Asher-Smith som har en EM-tittel på 100 meter.

Til slutt må vi trekke frem to fantastiske utøvere som kommer til å sette sitt preg på Bislett. Den første er Jakob Ingebrigtsen som satte europeisk juniorrekord og slo store deler av verdenseliten på en engelsk mil i Eugene forrige lørdag. På Bislett skal han prøve seg på 1500 meter. Den andre er Christian Coleman, som er regjerende verdensmester på 60 meter innendørs og som også har verdensrekorden rekorden satt i vinter på utrolige 6,34. På Bislett skal han løpe noe lenger og stiller til start på 200 meter.

 

Vedlagt er en komplett liste over gullmedaljevinnere som stiller til start på Bislett Games.