07 juni, 2018

Flere gode prestasjoner under årets Bislett Games

  • Foto: Christian Haukeli

Alt var dukket for en festdag under årets 53 utgave av Bislett Games. Et utsolgt Bislett stadion fikk se flere norske utøver i aksjon i solsteiken. Både profilerte utøver og unge talenter. Dagen ble preget av skuffelse, gjeve øvelser og nye rekorder.

Ingen seier for superheltene

Under åpningsseremonien kom Karsten Warholm kjørende inn i sin helt egendesignede elbil til tonene fra Cir.Cuz låten «helter».  Men på 400 meter hekk ble det bare nesten for Warholm. Med en tid på 48.22 endte det med andre plass bak Aderrahman Samba fra Qatar, som vant med tiden 47.60. Dette er også ny banerekord på Bislett. 

-Dette er den nest beste tiden min så langt i karrieren, så jeg er selvsagt fornøyd med løpet. Det er fantastisk å løpe her, men jeg løper ikke så fort som jeg gjør i Roma så jeg gleder meg til å sette meg ned å se hva jeg kan gjøre før stevnet i Stockholm på søndag, uttalte Warholm etter løpet.

Brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen klarte ikke å hanske opp med Elijah Motonei Manangoi fra Kenya under årets drømmemil. Kenyaneren vant til slutt med et løp på 3:56:95, mens de norske brødrene havnet på 4 og 6 plass. Lillebror Jakob løp inn til ny personlige bestetid når han gikk over målstreken på 3:36:06. 

-Det føles ekstremat bra og det at jeg må ligge der framme å pushe er helt rått. Jeg løper med mer rutinerte løpere og jeg synes det er litt feigt at de ikke tør å ligge i front, men jeg er utrolig fornøyd med løpet og jeg kan ikke klare på ny PB på 3 sekunder, fortalte Jakob Ingebrigtsen. Det var briten Chris O’Hare som løp inn til sier med tiden 3:35:96, noe som også er sesong beste for O’Hare.

Amalie Luel klarte ikke å vinne 400 meter hekk for kvinner, men løp inn til ny norsk rekord på tiden 55:26. 

–Det er helt magisk å løpe på Bislett, dette var noe helt annet en tidligere. Jeg hadde hele familien min på langsiden og det kunne ikke blitt bedre. For et trykk, dette var så deilig, uttalte en fornøyd Luel etter løpet. Amerikaneren Dalilah Muhammad vant øvelsen med sesong beste på 53:65. 

Sondre Nordstad Moen klarte ikke målet om å slå den 28 år gamle rekorden på 10000. Målet var å slå tiden til Are Nakkim på 27:32:52, men til slutt løp trønderen inn til 28:37:92.

–Det var fryktelig tungt. Jeg kjente det allerede etter 3-4 runder og formen var rett og slett for dårlig. Dette har ingenting med varmen å gjøre, det er ikke her listen ligger og et løp som dette kan jeg gjennomføre hver uke. Nå gjelder det å sette seg ned å finne ut av hva som gikk galt før legger en ny plan for hva jeg skal gjøre framover, fortalte en noe skuffet Moen etter rekord forsøket. 

Ezinne Okparaebo havnet til slutt på en 7. plass under kveldens 100 meter for kvinner, men med tiden 11:24 noterte jenta fra Groruddalen seg med sesong beste. Isabelle Pedersen på sin side løp inn til 4. plass på 100 meter hekk med en slutt tid på 12.78.

Resultatene til alle øvelsene som ble utført under Bislett Games 2018 kan du lese på oslo.diamondleague.com, eller trykke på lenken under:

https://oslo.diamondleague.com/program-resultat-oslo/#baseFrame#__athSchedule#ScheduleInit#CURRENTEVENT_JSON

Tekst: Stian Kjelstad Zico Hammer