01 mai, 2018

Filip og Henrik avrunder årets Oslo Bislett Games

Ta regjerende olympiske mester, verdensmester og europamester, og legg til ytterligere en europamester. Da har du settingen for drømmemila som avslutter årets Oslo Bislett Games. Og i denne buketten finner du to norske løpere; Filip og Henrik Ingebrigtsen.

Akkurat nå er nok Filip den heteste av brødrene i forhold til de 1609 klassiske meterne som alltid står på Bislett-programmet.
- Du har cupfinalen i fotball, femmila i Kollen og drømmemila på Bislett som knagger i norsk idrett, sier Bislett-general Steinar Hoen.
De som er klare for årets løp er blant andre fjorårets verdensmester på 1500 meter Elijah Manangoi fra Kenya, regjerende olympiske og innendørs verdensmester på 1500 meter; amerikaneren Matthew Centrowitz og to norske håp fra Sandnes.

- Betyr mye

- Naturligvis betyr det mye å løpe drømmemila på Bislett, sier Filip.
- Det er et tradisjonsrikt løp, og et veldig fint stevne med gode rammer for norske utøvere til å vise seg frem.
- For vi har mye spennende å vise frem i norsk friidrett i år!
- Hva har dette klassiske løpet betydd for din karriere?
- Jeg har studert videoer av gamle helter som løper umenneskelig fort på Bislett. Det var der fasinasjonen for mellomdistanse ble skapt for min egen del. Det å kunne måle seg mot utøvere fra fortid, nåtid og fremtid er noe helt spesielt med friidrett og en stor drivkraft bak min satsning, sier han..

- Mer forutsigbart

I år skal Filip forsvare EM-tittelen på 1500 meter i Berlin, samtidig som det blir mange oppgjør mot verdenseliten i DL-stevnene.
-  Forskjellene på et DL-stevne kontra et mesterskapsløp er mange. Den største er kanskje at man i større eller mindre grad vet akkurat hva som skjer i et DL-løp. Da går det fort fra start og det er lite taktisk løping. Et mesterskap kan derimot være både raskt og sakte fra start, og ikke minst inneholde mye taktikk. Begge har sin sjarm, men målet er alltid det samme: Å komme først til mål, sier Filip.
- Føler du at du er i rute til denne sesongen?
- Vi driver ikke med føling, men ja jeg er i rute til denne sesongen, avslutter han.