20 mars, 2018

- Du har alltid lyst til å slå en verdensmester

- Det er ikke hverdagskost for meg å slå en verdensmester, men lite ville smakt bedre i 2018 enn å vinne 3000 meter hinder på hjemmebane under Oslo Bislett Games 7. juni, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal. I dag ble duellen mot amerikanske Emma Coburn, som vant VM-gullet i London sist sommer, presentert som den første i en spennende rekke høydepunkter som det legges opp til i årets stevne.

- Jeg har noen store mål for sesongen. Ett er EM i Berlin. Et annet er Oslo Bislett Games. To hinderløp som kommer til å ha stor betydning når sesongen skal evalueres, sier hun.

Karoline kommer til sesongpremieren på distansen i Oslo med en fersk norsk rekord på 9.13.35, satt i et sololøp under NM i Sandnes sist sommer. Coburn på sin side vant VM-gull på 9.02.58, som også var ny mesterskapsrekord og en tid som gir henne en sjetteplass i verden gjennom alle tider.


- Gull-løpet i Sandnes gjorde du helt alene. Har du gjort deg noen tanker om hvor fort du kan løpe i et felt med optimal drahjelp, i en duell som dette og med tusenvis av hjemmefans på tribunen?

- Jeg har jo gjort meg noen refleksjoner, men jeg vil ikke her og nå love at jeg skal løpe så og så fort. Men det sier seg jo selv at det bør være mer å gå på enn det jeg leverte i NM.
I tillegg har jeg hatt en veldig god treningshøst, og treningsvinter, sier 27-åringen.

Karoline sesongdebuterte med en knallsterk tredjeplass i United Airlines NYC halvmaraton i New York sist søndag, noe som viser at treningsgrunnlaget er godt.
- Nå blir det et par uker her hjemme før jeg reiser til Flagstaff og det siste høydetreningsoppholdet før utendørssesongen tar til.
Muligens med en 1500-meter under USA-oppholdet før det blir en god gjennomkjøring i Florø 2. juni og så møtet med Coburn på Bislett fem dager senere.

 

Det er denne duellen Bislett-general Steinar Hoen håper skal være en av mange norske grunner til at Bislett fylles denne junikvelden.

 

- Du har hatt en lang hinderkarriere siden du slo igjennom på distansen med NM-gull i 2006 og EM-gull U20 året etter, men NM-løpet i Sandnes var jo det første siden EM U23 i 2011. Har du nå bestemt deg for å gi hinder full satsing?

- Ja denne sesongen er satsingen på hinder, selv om jeg naturligvis kommer til å løpe de fleste mellom- og langdistansene i tillegg. I EM er hinder prioritet, men jeg holder døra på gløtt for å doble med 5000 meter, sier hun.
Selv om den finalen starter 40 minutter etter at hinderfinalen starter og dermed kun snaue halvtimen etter at Karoline forhåpentligvis er i mål.


- Men før det kommer Bislett, og ja jeg har lyst til å slå Coburn, avslutter Karoline.