05 juni, 2018

De norske superheltene klare til kamp på hjemmebane!

Brødrene Ingebrigtsen, Sondre Nordstad Moen og Isabelle Pedersen er klare til kamp på Bislett Stadion torsdag 7.juni. Før det møtte de pressen.

Et av årets høydepunkt (blant veldig mange) er drømme mila der brødrene Henrik og Filip Ingebrigtsen møter fjorårets drømmemil vinner Jake Wightman (ENG) og forhåndsfavoritt Eiljah Motonei Manangoi (KEN).

Eldste bror Henrik var skadet under fjorårets stevne og stod på sidelinjen mens brødrene konkurrerte. Nå er Henrik skadefri, men toppfarten har ikke helt tikket inn før årets stevne. Han lover derfor ingen personlig beste på drømme mila, men gleder seg til å ta steget fra sidelinjen til startstreken på Bislett.

– Jeg gleder meg virkelig til årets Bislett Games stevne og ser frem til å stå på startstreken og føle på atmosfæren. Skulle gjerne vært i bedre form på dette tidspunktet, men har noen steg igjen til jeg er på mitt beste. Jeg er veldig glad for at det er to måneder igjen til EM så jeg har litt tid på meg, sier Henrik og gir litt skryt til de to yngre brødrene.

– Begge brødrene gjør det veldig bra. Jeg tror dette er deres beste sesong hittil, så det er opptil meg å holde følge.

 

Satser på fulle tribuner

Bronsevinner fra fjorårets VM i London, Filip Ingebrigtsen, skal løpe side om side med Henrik på drømmemila.

– Hvert år ser jeg frem til Bislett og håper det vil bli fult på stadion og gode forhold. Jeg har ikke studert årets startliste, men vanligvis er det gode felt i Diamond League.

– Vinteren har vært perfekt og treningen har gått veldig bra, så jeg er godt forberedt selv med en liten skade som har satt meg litt tilbake. Jeg treninger nok litt mer tid på å nå mitt beste. Formen har ikke vært helt på topp, men jeg har klart å opprettholde noe nå i starten av sesongen. Jeg ønsker å forsvare gullmedaljen fra EM og går for 5000m. I fjor løp jeg raskere for hvert renn og i år vil jeg bygge videre på 2017 sesongen.

 

Håper på personlig beste

Yngstemann av de tre, Jakob Ingebrigtsen, skal løpe 1500m på Bislett.

– Bislett Games er et stort event i Oslo og dette er fjerde gangen jeg deltar noe jeg gleder meg veldig mye til. Ser alltid frem til å konkurrere med mine brødre.

– Formen er god. Jeg satser på bedre resultater her enn Eugene. Mitt mål for sesongen er å ta to medaljer under Junior VM og komme til en EM-finale i 1500m. Jeg forventer ikke så mye, men det er veldig viktig å få konkurrert med de beste i Europa.

– Torsdagens felt er sterkere enn forventet, så jeg ser virkelig frem til å løpe mot dem i år. Jeg tenker ikke på å vinne i morgen, men håper på personlig beste.