23 april, 2020

Bislett Alliansen lanserer Impossible Games

Korona-pandemien stopper Wanda Diamond League på Bislett i tradisjonell form, men ikke stevnedirektør Steinar Hoen. Nå er det klart for Impossible Games – et Wanda Diamond League Exhibition Event - på Bislett 11. juni, med norsk og internasjonal deltakelse. Alt innenfor de eksisterende smittevernreglene. Og med en times direkte TV-sending på NRK.

- Du har to muligheter. Du kan resignere eller se på mulighetene, sier Hoen - som har kastet seg rundt og nå kan presentere et unikt kreativt konsept på samme dag som det tradisjonelle stevnet skulle gått av stabelen. For Wanda Diamond League på Bislett i tradisjonell form må vente til 2021.

- Vi har hatt veldig positiv dialog både med Oslo Kommune og smittevernoverlegen i Oslo, og fått aksept for et konsept som ligger godt innenfor regjeringens smittevernskrav, sier han.

- Utøverne er sultne på konkurranser. Og vi ønsker å gi de et tilbud på øverste hylle. De har tent på opplegget, og jeg er veldig takknemlig for at de stiller opp og støtter oss i denne dugnaden. Dessverre umuliggjør smittevernreglene at vi kan ha publikum på stadion. Vi lover å gjøre vårt beste for å lage et glimrende stevne for utøverne og et godt TV-show for publikum.

- Dette er virkelig positive nyheter for utøvere og fans, og alt tyder på, selv i denne tidlige fasen, at det blir en ny flott kveld med friidrett fra Bislett stadion. Gratulerer til Oslo Bislett Games for å ha fått til dette konseptet innenfor de gjeldende smittevernreglene i Norge. Vi er glade for å kunne støtte arrangementet ved å frigi midler World Athletics gir til hvert Diamond League-arrangement, men med ett forbehold; hele beløpet skal gå til premiepenger til utøverne. Summen World Athletics bidrar med er 50 000 dollar, sier World Athletics-president og styreleder for Diamond League, Lord Sebastian Coe.

- Og fra Norges Friidrettsforbund har vi fått bidrag til å finansiere noe av de tekniske anordningene som vi trenger for å gjennomføre konseptet. Jeg er mektig imponert og takknemlig over den positiviteten og tilliten vi hele veien har fått fra våre samarbeidspartnere. Dette er en felles dugnad for å få live friidrett på Bislett 11. juni, sier han.

- Fortsatt er det mange baller i luften, og det mulig at det vil kunne skje endringer frem mot stevnedagen slik det alltid gjør, men det som er klart i dag er:

  • Karsten Warholm i verdensrekordforsøk på 300 meter hekk. Briten Chris Rawlinson har bestenoteringen utendørs med 34.48, mens Karsten faktisk har løpt fortere innendørs med 34.26.
  • Verdensmesteren i diskos fra Doha 2019, svenske Daniel Ståhl, skal kaste på Bislett mot landsmannen og VM-finalist Simon Pettersson og vår egen VM-finalist Ola Stunes Isene.
  • I stav skal verdensrekordholder Mondo Duplantis fra Sverige møte vår egen Sondre Guttormsen til duell på Bislett, men de konkurrerer også mot den tidligere verdensrekordholderen, den franske legenden Renaud Lavillenie, som parallelt hopper hjemme i sin hage i Pérignat-lès-Sarliève.
  • Karoline Bjerkli Grøvdal skal med hjelp av wavelight-teknikken forsøke seg i et sololøp mot Grete Waitz sin norske rekord på 3000 meter. Rekorden lyder på 8.31.75.· Rekord-duell på 200 meter hekk mellom Amalie Iuel og Isabelle Pedersen.
  • Vår egen verdensmester på 100 meter fra fjorårets para-VM, Salum Kashafali, skal forsøke seg på en ny topptid på 100 meter.
  • Nordisk duell mellom vår egen Hedda Hynne og svenske Lovisa Lindh i delte baner på 600 meter.

- Vi er i en positiv dialog med Team Ingebrigtsen om eventuell deltakelse, men det må på plass noen avklaringer, deriblant aktuelle øvelser, sier Hoen.

- En annen som har fått mye spolert i år er Ulrikke Brandstorp. Hun skulle jo representert Norge i Eurovision Song Contest, som ble avlyst på grunn av koronapandemien. Nå innleder hun stevnet med å synge den norske nasjonalsangen og avslutter med en ny låt som lanseres dagen etter stevnet, sier han.

De siste tre årene har Bislett Alliansen jobbet hardt for å redusere CO2-utslippene, og vi har blitt spydspissen innen bærekraft og sport. Som en konsekvens av Covid 19 vil de IMPOSSIBLE GAMES ikke ha noen utøvere som flyr til Oslo, og vi vil bruke elbiler for å frakte de utenlandske utøverne fra svenskegrensen til Bislett stadion og tilbake. Som en konsekvens av dette vil dette være det laveste karbonavtrykket noensinne for et internasjonalt friidrettsstevne, og så nære du kan komme et ZERO EMISSION EVENT.

Vi kommer tilbake på våre plattformer og via mail når det gjelder spørsmål knyttet til refusjon av billetter.