31 mai, 2018

Barshim sikter høyt på Bislett

Det er fortsatt tidlig på sesongen, men Mutaz Barshim har allerede markert seg ved å vinne begge Diamond League-stevnene der høyde har stått på programmet.

Med vinnerhopp på 2,40 meter i Doha og 2,36 meter i Eugene, og begge gangene med utrolig god klaring til lista, har Barshim vist at han er i storform,.

I fjor skapte 26-åringen fra Qatar elektrisk stemning på Bislett da han gikk over 2,38 meter og slo banerekorden på 2,37 meter som Javier Sotomayor satte så langt tilbake som i 1989. I år er verdensmester Barshim tilbake på Bislett med et klart mål om å forbedre banerekorden ytterligere med et hopp på over 2,40 m, i så fall det første noen gang på norsk jord.

Han får imidlertid sterk motstand i høydekonkurransen under Oslo Bislett Games 7. juni, blant annet fra den russiske unggutten og innendørsverdensmester Danil Lysenko. Også fra Sverige kommer det en ung, ny høydehopper – 21 år gamle Fabian Delryd – som bringer tankene tilbake til de gamle svenske storhetene Patrick Sjöberg og Stefan Holm. Delryd har gått over 2,33 meter i år, og det har ført ham oppover på verdensrankingen.